3 Comments

 1. Peruskoulussa täytyy erityisesti kehittää oppilaanohjausta sekä oppimaan oppimisen taitoja. Ohjaustyö kuuluu kaikille opettajille.
  Leena Lakovaara

 2. Hei,
  Valitettavasti myös Espoossa on huonokuntoisia peruskorjattavia koulutiloja. Tällä hetkellä kiireellisiä kohteita ovat Tapiolan koulu ja lukiorakennus sekä Lintuvaaran koulun peruskorjaus. Kesällä 2015 aloitetaan jo moneen otteeseen korjattu Päivänkehrän koulun peruskorjaus. Tulossa on myös Auroran koulun peruskorjaus ( = vanha purkuun ja uusi tilalle ), suhteellisen paljon oireilua sisäilmaongelmien takia. Priorisointilistalla ovat myös Leppävaaran koulurakennusten peruskorjaukset ( väistötilat olemassa Lintuvaaran koulun parakit /Lintumetsän koulun vieressä ) , Laajalahden koulun peruskorjaus, Tuomarilan koulun peruskorjaus. On myös muita peruskorjausta vaatia kouluja, mutta niitä ei ole vielä saatu investointilistalle.
  Tänä vuonna käytetään sk- koulujen ja lukioiden peruskorjauksiin yhteensä noin 12,15 M€. Tulevina vuosina peruskorjauksiin on varattava yhä enemmän taloudellisia resursseja.
  Lautakunta on lähtenyt siitä että espoolaiset koulutilat ovat terveet, turvalliset ja tarkoituksenmukaiset. Arkkitehtoniset kikkailut voi jättää muihin rakennuksiin. Pidän tärkeänä, että yhä enemmän kiinnitetään huomiota huolelliseen rakentamiseen ja valvontaan. Moni virhe tulisi monta kertaa edullisemmaksi jos se korjataan ajoissa.
  Ystävällisin terveisin,
  Marika Niemi

Ota kantaa