Espoon Kaupunginteatteri Tapiolan Kulttuuriaukiolle

10.3.2021Blogit

Espoon Kaupunginteatteri on toiminut yli 30 vuotta. Espoon kaupunki kunnosti teatterille väliaikaiset tilat Tapiolan Revontulentieltä. Tilojen vuokrasopimus päättyy vuoden 2023 lopussa. Revontulihalli on edelleen Espoon Kaupunginteatterin päänäyttämö. Lisäksi teatterilla on ollut käytössään Louhisali Espoon Kulttuurikeskuksessa vierailuesityksiä varten.

Uudet tilat ovat olleet vuosikausia esillä, mutta lopullinen päätös toteutuksesta on puuttunut. Syyskuussa 2005 kaupunginhallitus päätti, että kaupunginteatterille varataan alue Tapiolasta Vesiputoustalon itäpuolelta. Silloin puhuttiin kulttuuripolusta, joka alkaisi WeeGee-talosta, jatkuisi Kulttuurikeskukseen ja edelleen Espoon Kaupunginteatteriin.

Nämä suunnitelmat muuttuivat, kun Espoon kaupunginhallitus teki kokouksessaan 5.6.2017 uuden päätöksen kaupunginteatterin tilojen sijoittamisesta Kulttuurikeskuksen yhteyteen osana Kulttuurikeskuksen peruskorjaus- ja laajennushanketta. Hanke toteutettaisiin vaiheittain Ensimmäisessä vaiheessa rakennettaisiin laajennusosa, eli teatterin tilat. Yhtenä perusteluna silloin oli, että Vesiputoustalon ympäristön kaavoituksesta saaduilla maankäyttö- ja maanmyyntituloilla voidaan osittain rahoittaa Espoon kaupunginteatterin tilat kulttuurikeskuksen yhteyteen. Vesiputoustalon alueelle ollaan nyt rakentamassa asuinkerrostaloja.

Espoo on Suomen toiseksi suurin kaupunki. Espoo on kansainvälinen kaupunki. Espoo on kulttuurikaupunki. Espoon Kaupunginteatteri tarvitsee toimivat ja asianmukaiset tilat. Tutkimukset osoittavat, että kaupungin kulttuuri-investoinnit palautuvat moninkertaisina. Kulttuurilla on hyvinvointivaikutuksia. Teatteri on yksi vetovoimatekijä Espoolle. Hankkeelle tarvitaan aikataulu ja rahoitussuunnitelma sekä valtuuston päätös.

Toivottavasti jo lähivuosina voimme sanoa: Tervetuloa Espoon Kaupunginteatteriin, Tapiolan Kulttuuriaukiolle.

 

Paula Viljakainen

Espoon kaupunginteatterisäätiön hallituksen puheenjohtaja

Espoon kaupunginvaltuutettu

Kuntavaaliehdokas jatkokaudelle

Tietoa kirjoittajasta

Kaupunginvaltuutettu, tarkastuslautakunnan puheenjohtaja, fysioterapeutti, 212

paula.viljakainen1@gmail.com

Kirjoitukset

Tämä artikkeli on osa Espoon Kokoomuksen hallituksen, valtuuston ja valtuustoryhmän jäsenten kirjoittamaa blogia – ajatuksia Espoosta ja Espoon kehittämisestä, Suomesta ja Suomen suunnasta. Mielipiteet ovat kirjoittajien omia.

Ota kantaa