Avellan Kaj

663

Avellan
Kaj

Espoon Otaniemessä valmistunut DI, yrittäjänä Espoossa 37 vuotta

LIPPAJÄRVI

s. 1950

0400 450 550

kaj.avellan@gmail.com

Pyydetty Kokoomuksen ehdokkaaksi; olen vastannut kielteisesti perustellen viettäväni vähäiset vapaa-ajat läheisten kanssa. Vastasin taas samoin, kunnes tajusin, että jäin yllättäen leskeksi keväällä 2020 ja tytär Viivi Avellan elelee Singaporessa perheineen. Poika Iiro Avellan asuu Espoon Mankkaalla. Elelen koronavankina yksikseni isossa kivitalossa Lippajärvellä. VOISIN HYVINKIN RYHTYÄ NYT KUNNALLISPOLIITIKOKSI.

Päätökseni perusteet.

Olen asunut Lippajärvellä 71 vuotta. Aloitin koulutien 1957 Auroran koulussa; meille opetettiin, että Espoon maalaiskunnassa on 28000 asukasta, joista puolet puhuu suomea ja puolet ruotsinkieltä. Elänyt Espoon suunnattoman muutoksen Suomen toiseksi suurimmaksi kaupungigsi. Harva voi panna paremmaksi. Koulut kävin Espoossa: ylioppilaaksi Viherlaakson Yhteiskoulusta, pääsin ensi yrittämällä Otaniemeen oppimaan rakennusalaa. Tein diplomityön 1977, ja valmistuin DI:ksi 31.5,1977 eli 4 päivää ennen kuin tyttäreni Viivi Avellan syntyi; olin vaimolle luvannut valmistua ennenkuin hän valmistaa tyttäremme. Uskon voivani pitkällä ja laajalla kokemuksella Espoosta antaa nuoremmille valistuneita ohjeita ja kritiikkiä kuinka rakasta ja maailman onnellisinta kaupunkia tulee kehittää; ja ennen kaikkea varoittaa miten helposti tehdään houkuttelevia virhepäätöksiä; muistiini on kipeästi liimaantunut Espoon suurin virhepäätös myydä sähkölaitoksensa lyhytnäköisiin etuihin vedoten.

En halua mainita luonnonsuojelua, hiilineutraalisuutta ym yleishyvää, koska jokainen valistunut ehdokas ajaa näitä asioita; ei ne ole virheiden yksinoikeutta.

Rakentaminen järkeväksi:
Kaavoitettava hyvien liikenneyhteyksien läheisyyteen hyvin korkeita kerrostaloja. Näin säästetään maapohjaa muuhun käyttöön. Korkeissa kerrostaloissa perustus- porrastorni- hissi- ja yleiskustannukset ovat hyvin pienet asuntoneliötä kohti.
Olen haja-asutusalueella PIENTALOASUJAN EHDOKAS.
-asumisen kulut kuriin
-sähkövero on kohtuuton
-kiinteistövero alas
-autoilun verotus pois