Heikkinen Hannu

679

Heikkinen
Hannu

Hardware Engineer, pienyrittäjä

Tuomarila

s. 1984

hannu@hannuheikkinen.com

Olen tyypillinen espoolainen: insinööri ja osa-aikainen yrittäjä. Asuntolainaa makselen pois ja ajelen autollani töihin. Arkeni kuluu ansiotyön ja yrittämisen lisäksi kuntosalilla ja luottamustehtäviä hoitaessa. Olen tällä hetkellä Espoon tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunnan puheenjohtaja ja kieltämättä mieli tekee saada haastavampia luottamustehtäviä.

Mitä tulee politiikkaan, niin olen talousajattelultani liberaali. Politiikka on muutakin kuin taloutta, ja muutoin koen olevani maltillinen konservatiivi; en saa näppyjä naamaan, jos koulun kevätjuhlassa lauletaan Suvivirsi. Toisaalta en saa hepulia, jos Pride-viikolla lipputangossa on sateenkaarilippu.

Varsinaisia kuntavaaliteemojani ovat:

1) Vastuullinen taloudenpito. Espoo tunnetaan maltillisesta kuntaverosta, kasvuhakuisuudesta ja vähintään kohtuullisesti toimivista palveluista. Pidetään tästä kiinni jatkossakin ja pidetään huoli, ettei lasten tarvitse käydä homekoulua. Espoon pitää jatkossakin houkutelella ns. hyviä veronmaksajia ja täällä pitää olla asuntoja kaikenlaisille perheille – myös niille, jotka haluavat asua pientalossa.

2) Turvallinen Espoo. Minimoidaan sosiaalinen segregaatio. Pidetään sosiaalisen asuntotuotannon määrä maltillisena ja ripotellaan sitä ympäri kaupunkia. Leppävaara ja Espoon keskus ovat poliisin rikostilastoissa rikollisimmat alueet Espoossa. Tehdään näistä alueista turvallisemmat.

Minimoidaan nuorten syrjäytyminen panostamalla kouluihin ja niiden kyljessä oleviin sosiaalipalveluihin. Pidetään luokkakoot maltillisena, säilytetään pienryhmät ja heitetään inkluusio romukoppaan.

3) Toimiva liikenne. Meidän jokaisen elämäntilanne on ainutlaatuinen, enkä minä pysty sanomaan muille, mikä on heille oikea tapa liikkua. Joillekin se on julkinen liikenne, joillekin oma auto. Espoossa on tilaa myös autoille, eikä auton käytöstä pidä rankaista esimerkiksi ruuhka- tai pysäköintimaksujen muodossa.