Jalava Timo

686

Jalava
Timo

Kauppatieteiden maisteri, ekonomi ja yrittäjä

Kaupunginkallio

s. 1971

+358452628125

timo.jalava@hotmail.com

Hei,

Olen kolmen lapsen isä, KTM/ekonomi ja minulla on kaksi vaaliteemaa:

1) Lasten/nuorten ja isien oikeuksien korjaaminen kuntoon – avioeron jälkeen 50-50 vuoroasuminen ja lastensuojelun massiiviset puutteiden uudistaminen tarvitaan. Tämä johtuen mm. vieraannuttamisesta, joka nykyisin sallitaan ja on liian helppoa.

2) Edistän innovaatioiden tuomista ulkomailta Suomeen rahoittajakontaktieni kautta. Meillä on Espoossa ja Suomessa paljon tekemättä verotuksen, rakenteellisten ongelmien ja jäykkyyksien kanssa. Hienoja mahdollisuuksia yhtä lailla.

Merkittäviä uudistuksia vaadittaisiin, jos Suomi halutaan pelastaa. Ilman nuorten/lasten asioiden kuntoonlaittamista sekä ahkeruutta ja toimivia houkuttelevia rakenteita Suomesta tulee taantuva markkina. Monet suomalaisyritykset laajentavat toimintaansa, mutta Suomen ulkopuolella.

Espoo tarvitsee kv. rahoittajia ja yrityksiä tänne. Ilman yrittäjämyönteistä yhteiskuntaa, avoimempaa keskustelua yhtiöiden tarpeista ja osaamisen kasvattamista me emme pärjää kv. kilpailun kentillä enää.

Kilpailu käydään 2020-luvulla parhaiden kv. ekosysteemien kesken eikä yritysten välillä niinkään enää. Kiinan, Intian ja Brasilian jne valta kasvaa. Suomen on rakennettava tunnettavuutta ja yhteyksiä uusiin suuntiin.

Alustatalous ja ekosysteemit, tekoäly ja XR:n merkitys tulee kasvamaan seuraavan sukupolven 3D-Internetissä. Olen ollut advisor ja tuomassa mm. EON Reality nimistä US yritystä Suomeen länsirannikon Robocoast hankkeeseen. Se on oiva esimerkki muutoksesta ja uusista teknologioista, joissa Espoon Otaniemen klusterin yritysten ja Aalto Yliopiston tulisi olla mukana.

Lasten asioiden osalta ajan muutoksia palvelu- ja prosessipilotein valtion & kuntahallintoon. Isyys on saatava aidosti tasavertaiseksi ja kaikenlainen syrjintä rakenteellisesti on poistettava. Nykyään isät voittavat vain 13% vs äidit 87% lasten huoltajuusoikeudenkäynneistä. Sosiaalitoimi pelaa lapset äideille. Tilastot eivät valehtele. Siksi muutos.