Lempiäinen Pekka

712

Lempiäinen
Pekka

Lukion ja peruskoulun filosofian ja uskonnon lehtori, VTT

Lintuvaara

s. 1958

0400403230

pekka.lempiainen@helsinki.fi

Olen 63-vuotias lintuvaaralainen valtiotieteiden tohtori pääaineena käytännöllinen filosofia. Lintuvaaralainen lintuharrastaja! Luonnon monimuotoisuus on minulle keskeinen arvo. Asumme vaimoni kanssa vanhassa omakotitalossa ”keskellä kylää”. Perheeseemme kuuluu kolme aikuista tytärtä ja yksi lapsenlapsi, kohta 4-vuotias tyttö. Työskentelen Helsingin normaalilyseossa filosofian ja uskonnon lehtorina ja opetusharjoittelun ohjaajana. Harrastan erityisesti ornitologiaa, valokuvausta, kesämökkeilyä, filateliaa ja vanhoja autoja. Ja filosofia tietysti on paitsi työ niin mitä parhain harraste.

Olen aktiivikokoomuslainen vuodesta 2010 ja toiminut useissa lautakunnissa (mm. ympäristölautakunta, opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta sekä sosiaali- ja terveyslautakunta). Yrittäjäkokemustakin kertyi päätyön ohessa parikymmentä vuotta (1988-2008), jolloin minulla oli oma kuvatoimisto.

Olen hyvä ehdokas, koska ajan hyviä asioita. Yhteiskunnallinen vaikuttaminen on minulle tärkeää, siksi olen mukana politiikassa. Kuntatalous on kokonaisuus, jossa vakaa talous takaa parhaiten hyvinvointiyhteiskunnan tärkeät palvelut. Veroja kiristämällä jaettavaa syntyy vähemmän ja yhteiskunta näivettyy. Siksi kannatan kunnallisveron säilyttämistä nykytasolla. Emme kaipaa enää yhtään verojen kiristyksiä. Erityisesti kiinteistöveron nostaminen olisi tuhoisaa, samoin ruuhkamaksujen kaltaiset piiloverot.

Espoo on pidettävä sivistyskaupunkina. Siksi lasten ja nuorten koulutuksesta – varhaiskasvatuksesta alkaen – on pidettävä kiinni viimeiseen saakka. Nykyisen hallituksen koulutuspolitiikka ei ole osoittaunut onnistuneeksi. Sivistykseen kuuluu myös puhtaan ja turvallisen elinympäristön arvostaminen sekä heikommassa asemassa olevista huolehtiminen. Hiilineutraalin energian edullinen saatavuus on oltava espoolaisten perusoikeus. Kannatan eri liikennemuotojen tasapuolista kohtelua. Uusien energiamuotojen käyttämistä liikenteessä ja asumisessa on Espoossakin edistettävä aktiivisesti.