Petriotis Christos

734

Petriotis
Christos

KTM, CFO

Saunalahti

s. 1983

0415367008

christos.petriotis@outlook.com

Olen 37-vuotias espoolainen kolmen lapsen isä. Nuoruuteni vartuin Turussa kaupunkilähiössä yrittäjäperheessä, josta lähdin opiskelemaan Itä-Suomen yliopistoon kauppatieteitä 2007. Yliopistoajan asuin noin puolet vuodesta Helsingissä ja puolet Joensuussa ennen kuin muutin Espooseen 9 vuotta sitten Olarin Friisilään. Nykyisin asun Saunalahden Kattilavuoressa.

Toimin tällä hetkellä muun muassa Kansallisen Kokoomuksen puoluevaltuutettuna, Espoon Kokoomuksen hallituksessa, Espoon liikunta- ja nuorisolautakunnassa ja espoolaisen yrityksen hallituksessa, jossa olen myös osakkaana yhtiössä. Politiikassa olen ollut mukana yli 10 vuotta kolmessa eri maakunnassa (Pohjois-Karjala, Helsinki, Uusimaa) ja vuosien aikana minulla on ollut useita luottamustehtäviä aina yliopistopolitiikasta paikallispolitiikkaan.

Tulen toukokuun alusta lähtien toimimaan talousjohtajan tehtävissä, lisäksi teen sivutoimisesti muita henkilöstö- ja taloustehtäviä. Viimeiset 10 vuotta olen ollut henkilöstön ja talouden esimiestehtävissä. Muu työkokemus on muun muassa liikenteestä ja hotelli-ja ravintola-alalta vuodesta 2000 lähtien. Kasvoin yrittäjä perheessä niin tuli työnteko jo kuitenkin jo tutuksi 90-luvulla perheyrityksessä ravintola-alalta, kun velat olivat kasvaneet reilusti lisää devalvoinnin seurauksena ja laman myötä koko perhe sai ponnistella velkojen maksua koko 90-luvun.

Koulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri, josta valmistuin Itä-Suomen Yliopistosta ja pääaineenani oli laskentatoimi. Sivuaineina opiskelin kansantaloustiedettä ja yritysjuridiikkaa.

Harrastuksiini kuuluu kuntosali, koripallo ja elokuvat.

Päälinjani politiikassa on veronkorotusten vastustaminen, vastuullinen taloudenpito ja kokonaisveroasteen laskeminen, julkisen sektorin pienentäminen, liikuntamahdollisuuksien parantaminen Espoossa ja liikenteen työssäkäyntiä haittaavien lisäverojen tai rajoituksien vastustaminen. Lisäksi haluaisin nähdä, että Espooseen saataisiin lisää liikuntatiloja.