Pitkänen Alaric

736

Pitkänen
Alaric

Kirjailija, VTM

Nupuri

stories@alariclongward.com

Paljon on elämässä tultu tehtyä.

On menty naimisiin, erottu, menty uudelleen. On lapset, on koti. On tehty hyviä tekoja, epäonnistuttu välillä täysin kaikessa. On tullut nähtyä iso osa maailmaa, opiskeltua yliopistossa valtiotieteiden maisteriksi, ja sitten mentyä äkkijyrkästi Nokialle tekemään mobiilipelejä. Sielläkin tuli vietettyä vuosikymmen rakentaen lopulta erilaisia palveluja ja halliten innovaatiotuotteita.
Sen jälkeen on tehty sitten omaa.

Olen kirjoittanut yli neljäkymmentä fiktiokirjaa englanniksi, ja parikin elokuvaa. Sain itse myytyä yli sata tuhatta kirjaa eri muodoissa, ja tämä meno jatkuu yhä. Välillä menee sielläkin hyvin, toisinaan huonommin. Yrittäminen on vaikeata. P—n hankalaa, jopa.

Ja nyt, viisikymppisenä, täytyy varmaan vihdoin tehdä täysi ympyrä, ja muistella, että miksi luin valtiotieteiden maisteriksi alun perinkin.
Muistaakseni olin idealisti. Ehkä olen sitä vieläkin.
Katson pelialaa, joka suomessa on menestystarina, ja sitten muistelen, miten hienoa oli ennen Nokialla tavata satoja ihmisiä, joilla oli unelmia, ajatuksia, ideoita firmoiksi. Keräsimme niitä satamäärin, täällä Espoossa, ja teimme niistä osan. Apple teki niistä sitten isomman osan loppujen lopuksi, ketterä kun on. Espoossa jokin katosi, kun vanha Nokia katosi.

Vai menikö se vain piiloon?
Pohdinkin, että kuinka Espoossa voidaan auttaa yrittäjiä, ja yrityksiä, joiden varassa koko talous makaa, monet heistä entisiä nokialaisia. Talouskasvun ollessa vain puolet muista pohjoismaista, näiden tukeminen on ensiarvoisen tärkeätä. Kaikki muut asiat voidaan hoitaa, jos Suomi ja Espoo etunenässä olisi porskuttava talousmoottori. Kuka tahansa ajattelee, että yrittäminen ja yritykset, talouskasvu, tehokkuus, koulutus, Eurooppa-myönteisyys ovat tärkeitä, ajattelee Kokoomusta.
Ja siksi olen tässä. Haluan ajaa yrittäjien ja yritysten etuja samalla intohimolla, mitä ajoin Nokialla ideoita ja jännittäviä tuotteita.
Ja Kokoomus on se ainoa paikka, missä näin voi tehdä.