Stenros Johanna

750

Stenros
Johanna

Legal Designer, MBA

Hyljelahti

s. 1965

johanna@johannastenros.eu

Olen Johanna Stenros ja perheeseeni kuuluu aviomies, kaksi täysi-ikäistä lasta ja pieni Bobo koira.

Olen alanvaihtaja ja nykyiseltä ammatiltani oikeusmuotoilija (Legal Designer). Haluaisin, että juridiikkaa viedään avoimempaan ja modernimpaan suuntaan. Mielestäni oikeuspalveluiden tulee olla ymmärrettäviä ja asiakaslähtöisiä.
Olen kotoisin Helsingistä, mutta Espoo on ollut kotikuntani jo useita vuosia. Olen asunut Matinkylässä, Haukilahdessa, Westendissä ja Hyljelahdessa. Yli kymmenen vuotta elämästäni olen asunut ja työskennellyt ulkomailla.

Olen asettunut Kokoomuksen kuntavaaliehdokkaaksi ja pyrin Espoon kaupunginvaltuustoon. Haluan kantaa vastuuta ja olen valmis käyttämään vapaa-aikaani yhteisten tärkeiden asioiden hoitoon kotikunnassani Espoossa. Pidän siitä, että epäkohtiin puututaan ajoissa ja määrätietoisesti. Mielestäni asioita on tehtävä myös uudella tavalla Espoon alueiden palveluiden kehittämiseksi.

Kuntapolitiikassa tärkeitä asioita minulle on

1) Lasten ja nuorten hyvinvointi. Nuorille tarvitaan räätälöityä tukea ja nopeata puuttumista mielenterveyden ongelmiin. Koulukiusaamiseen tulee tehokkaasti puuttua ja saada kiusaaminen kuriin. Tässä tarvitaan koulun, vanhempien, muiden oppilaiden ja viranomaisten apua ja sitoutumista, mutta myös muita keinoja.

2) Pienyrittäjät. Espoon vetovoimaa tulee vahvistaa, jotta se innostaa yrittäjyyteen. Yrittäjyyttä ja erityisesti pienyrittäjiä kuten nuoria yrittäjiä, tulee enemmän tukea.

3) Oikeudellisten palveluiden käyttäjälähtöisyyttä tulisi lisätä. Palvelumuotoilun avulla kunnassa voidaan kehittää tehokkaampia ja käyttäjälähtöisempiä ja kuntalaisia paremmin auttavia palveluita. Osallistetaan mukaan asukkaita, ei vain alan asiantuntijoita.

4) Turvallisuus ja rikosten torjunta. Arjen turvallisuutta tulee lisätä ja rikosten torjuntaan laittaa lisäresursseja. Turvallinen ympäristö syntyy viranomaisen, eri järjestöjen ja kuntalaisten yhteisellä panostuksella.