Talsi Upi

755

Talsi
Upi

Valtiotieteiden maisteri, erityisasiantuntija

Espoonlahti

s. 1967

upi.talsi@gmail.com

Ensimmäistä kertaa ehdolla Espoossa

Olen 54-vuotias valtiotieteiden maisteri ja valtiolla töissä. Työhuoneeni löytyy valtioneuvoston linnasta valtiovarainministeriöstä, jossa toimin erityisasiantuntijana EU-painotteisissa työtehtävissä. Oikeasti tällä hetkellä (kiitos koronan) työpisteeni löytyy Espoonlahden Laurinlahdesta. Siellä asustelevat myös vaimo ja yhdeksänvuotias poika sekä talvella meille muuttanut kissanpentu.

Opiskelujen jälkeen keskityin työelämään sekä minulle tärkeisiin liikunta- ja kulttuuriharrastuksiin. Urheilu-urani huipentuma on Leppävaaran Pallon futiksen ikämiesten vuoden tsemppari 2019 palkinto(!). Kulttuuritapahtumissa pysyttelen mieluiten katsomon puolella.

Olen aina seurannut mielenkiinnolla yhteiskunnallista keskustelua ja politiikan arkipäivää. Itse en kuitenkaan ole politiikkaan lähtenyt mukaan. Tällä hetkellä tilanteeni on sekä työelämässä että kotona melko vakiintunut, eivätkä harrastukset enää vie kaikkea vapaa-aikaa. Talvella havahduin ajatukseen ehdokkuudesta. Nyt olisi oikea hetki, sillä:

Espoossa tapahtuu

Asun Espoonlahdessa, jossa seuraavien muutaman vuoden aikana tulee tapahtumaan todella paljon. Etenkin metro tuo mukanaan isoja muutoksia. Haluan olla aktiivisesti mukana muutoksessa, ja haluan vaikuttaa asioihin.

Rakennetaan Espoota siten, että lähimetsät, liikuntapaikat, leikkikentät sekä yhteispihat säilyvät. Tehdään uusista alueista, kuten Kiviruukista, mallikaupunginosia lähialueen asukkaita kuunnellen. Pidetään myös hyvää huolta saaristosta ja rantaraitista. Toimitaan siten, että velkataakka ja veroaste pysyisivät kohtuullisena. Lasten ja nuorten asiat ovat minulle myös ajankohtaisia ja suurennuslasin alla.

Vastaan mielelläni kysymyksiin ja keskustelen tärkeistä asioista, vaikkapa Facebookissa, jonne olen keskittänyt ”someilut”.

Keskeiset teemat:
• Rakentaminen ja talous
• Lapset, nuoret ja koulut
• Liikunta ja kulttuuri