Espoon Kokoomus: Julkilausuma Länsimetro 22.8.2016

23.8.2016Kannanotot

Valtuuston kokouksen 22.8.2016 yhteydessä

 

Länsimetrosta ja sen viivästymisestä on kirjoitettu viime aikoina runsaasti.

Juuri nyt on tärkeintä varmistaa metrohankkeen valmistuminen Matinkylään asti ja metroliikenteen käyntiin saaminen. Siihen tarvitaan hankkeessa mukana olleiden osaamista. Rakennuttamisen osalta henkilöresursseja on jo vahvistettu asiantuntijoilla.

Varsinaisten rakennustöiden valmiiksi saaminen on välttämätöntä, mutta se ei vielä riitä. On huolehdittava siitä, että kaikki turvallisuuteen liittyvät järjestelmät ja laitteet koekäytetään, testataan, järjestetään yhteiskoekäytöt ja varmistetaan tietojen välittyminen keskusvalvomoon, joka sijaitsee Herttoniemessä. Testauksen aikana kaikki esiin tulevat virheet ja puutteet korjataan – ja sen jälkeen testataan uudelleen. Näin varmistetaan, että metro on varmasti turvallinen ja sille on mahdollista saada viranomaishyväksynnät sekä käyttöönottolupa.

Hankkeen viivästymisen ja kustannusylityksen syyt on selvitettävä ja johtamista jämäköitettävä. Se on kuitenkin erillinen prosessi, joka tulee pitää visusti erillään metrohankkeen valmiiksi saattamisesta.

Asukkaille oleellista on tieto, milloin metrolla voi kulkea. Ajankohta täsmentyy lokakuun aikana. Oletus on, että metroliikenne voisi alkaa tammikuussa 2017. Koska turvallisuudesta ei voida tinkiä, tarvittavan testausvaiheen todellinen kesto ratkaisee lopullisen aloitusajankohdan. Siihen asti bussilinjat liikennöivät ja niiden on tarkoitus jatkaa jonkin aikaa myös metron käyttöönoton jälkeen.

Kokoomus ei ole tyytyväinen Länsimetrohankkeen tähänastiseen etenemiseen ja edellyttää, että vastaavaa ei tapahdu metrohankkeen toisessa vaiheessa.

Espoon Kokoomus ry

 

Lisätiedot:

Pirjo Kemppi-Virtanen, dipl.ins.,

kaupunginvaltuutettu, Espoon Kokoomuksen puheenjohtaja

pirjo.kemppi-virtanen@luukku.com

 

Ota kantaa