Tietosuojaseloste

Tässä tietosuojaselosteessa kerrotaan, mitä henkilötietoja Espoon Kokoomuksen viestintä-, markkinointi- ja ehdokasrekisteriin kerätään ja miten niitä käsitellään.

Tietosuojasi on meille tärkeä. Mikäli sinulle herää kysymyksiä, voit aina olla meihin yhteydessä.

Kuka on rekisterinpitäjä ja mihin voit olla tarvittaessa yhteydessä?

Rekisterinpitäjä: Espoon Kokoomus ry
Osoite: Itäportti 4, 02210 Espoo
Puhelin: +358 20 7488 522

Mitä henkilötietoja käsitellään ja miksi?

Käsittelemme seuraavia sinulta saamiamme henkilötietoja:

  • Nimi
  • Yhteystiedot
  • Asuinalue
  • Osallistumishalukkuus vaalityöhön
  • Suostumus henkilötietojen käsittelyyn

Ehdokkaaksi ilmoittautuvilta henkilöiltä keräämme lisäksi seuraavia tietoja:

  • Titteli
  • Syntymäaika
  • Henkilöhistoria (perhe- koulutus ja ammatilliset tiedot)
  • Harrastukset ja vapaa-aika
  • Kunnalliset ja ammatilliset luottamustehtävät
  • Aiemmat ehdokkuudet
  • Kunnallispoliittiset kiinnostusalueet
  • Kampanjan kärkiteemat, kohderyhmät, kustannusarvio ja äänimäärätavoite
  • Kampanjapäällikön yhteystiedot
  • Nuhteettomuus

Henkilötietoja käytämme Espoon Kokoomus ry:n viestintä­än sekä vaalikampanjointi- ja markkinointitoimenpiteisiin.

Käsitellyt henkilötiedot on kerätty sinulta itseltäsi, ja käsittelemme niitä antamasi suostumuksen perusteella. Vaalien jälkeen tietojen käsittelyä voidaan jatkaa kampanjointi- ja markkinointitarkoituksiin, mikäli henkilö on antanut tähän suostumuksensa.

Kuka tietoja käsittelee ja siirretäänkö niitä EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle?

Henkilötietojasi käsittelee ensisijaisesti Espoon Kokoomus ry:n toimihenkilöt. Lisäksi henkilötietoja voivat käsitellä Espoon Kokoomus ry:n nettisivujen ylläpitoon osallistuvat henkilöt.

Uutiskirjeiden lähettämisessä käytämme yhdysvaltalaista MailChimp-sähköpostipalvelua. Lisäksi henkilötietoja saatetaan väliaikaisesti käsitellä ja Microsoftin Office 365 -palvelussa. Henkilötietojen siirto EU-alueelta Yhdysvaltoihin on sallittu sillä perusteella, että MailChimp ja Microsoft ovat liittyneet mukaan EU-komission hyväksymään Privacy Shield-järjestelyyn. Lisätietoja MailChimpin tietosuojakäytännöistä saat täältä ja Microsoftin tietosuojakäytännöistä täältä.

Ehdokkaiden tiedot luovutamme Kansallinen Kokoomus rp:lle, joka käsittelee henkilötietoja omassa tietosuojaselosteessaan kerrotulla tavalla.

Kuinka kauan henkilötietoja säilytetään?

Henkilötietojasi säilytetään enintään siihen asti, kunnes peruutat suostumuksesi niiden käsittelyyn. Suostumuksen peruuttamisen jälkeen henkilötiedot poistetaan mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään kuukauden kuluessa.

Mitä oikeuksia sinulla on?

Voit milloin tahansa pyytää meitä:

  • vahvistamaan, käsittelemmekö sinua koskevia henkilötietoja, sekä pyytämään niistä kopion
  • korjaamaan mahdolliset virheelliset henkilötietosi
  • poistamaan henkilötietosi
  • rajoittamaan henkilötietojesi käsittelyä

Tässä kohdassa tarkoitetut pyynnöt voit tehdä sähköpostitse osoitteeseen info@espoonkokoomus.fi.

Mikäli et ole tyytyväinen pyyntösi perusteella tekemäämme ratkaisuun tai olet sitä mieltä, että tietosuojaan liittyviä oikeuksiasi on loukattu, voit tehdä valituksen paikalliselle tietosuojaviranomaiselle. Suomessa tietosuojaviranomaisena toimii tietosuojavaltuutettu.

Muutokset tähän tietosuojaselosteeseen

Tätä tietosuojaselostetta voidaan päivittää aika ajoin esimerkiksi lainsäädännön muuttuessa. Tämä tietosuojaseloste on viimeksi päivitetty 8.11.2019.