Perussuomalaiset vaarallisella tiellä

1.3.2011Uutiset
Sanna LauslahtiKansanedustaja Sanna Lauslahti on huolissaan perussuomalaisten vaaliohjelmalinjauksesta, jossa he kertovat haluavansa alkaa verottaa menestyviä yhdistyksiä ja säätiöitä. ”Tällä linjauksella perussuomalaiset hyökkäävät niin säätiöpohjaisia yliopistoja kuin esimerkiksi suuria lastensuojelujärjestöjäkin vastaan”, Lauslahti toteaa.

Tuoreen yliopistouudistuksen yhteydessä Aalto-yliopiston säätiöpohjaisuutta pohdittiin tarkasti. ”On tärkeää, että säätiö voi kerätä omaa pääomaa, jonka tuottoa käytetään opetukseen ja tutkimukseen. Näin yliopiston toiminta ei vinoudu liian suuresta riippuvuudesta ulkopuoliseen rahoitukseen”, Lauslahti sanoo.

Säätiöiden ja yleishyödyllisten yhdistysten uhkaaminen veroilla uhkaa myös kansalaistoimintaa ja yhteisöllisyyttä. Kuluva vuosi on EU:ssa vapaaehtoistoiminnan teemavuosi ja siihen osallistuu Suomikin monenlaisilla tapahtumilla ja kehitystoimenpiteillä. Moni säätiö ja yhdistys toimii kattona pyyteettömälle vapaaehtoistoiminnalle.

Lauslahti pitää välttämättömänä, että yleishyödyllinen vapaaehtois- ja talkootoiminta säilytetään jatkossakin verovapaana. Sillä ei tavoitella yritysten tapaan voittoa, vaan tuotetaan yhteiskunnalle hyötyä ja iloa.

”Verojen rohmuamiselle säätiö- ja yhdistyskenttä kokonaisuutena on täysin väärä kohde. Yhdistykset ja niissä tehtävä vapaaehtoistyö antavat tukea omaa suuntaansa hakeville nuorille, mahdollistavat vanhuksille osallistumisen sosiaaliseen elämään ja antavat harrastusmahdollisuuden monille pienituloisten perheiden lapsille. Tällaista toimintaa tulee vahvistaa, ei tukahduttaa”, sanoo eduskunnan vapaaehtoistoiminnan tukiryhmän puheenjohtajana toimiva Lauslahti.

Lisätietoja:
Sanna Lauslahti
050 5122 380
sanna.lauslahti@eduskunta.fi

Ota kantaa