Valtuustoinfo 24.03.2014

7.4.2014Uutiset

Valtuuston kokouslistalla oli yhteensä 13 asiaa ja lisäksi kaupunginjohtaja piti katsauksen kuntauudistuksesta. Ohessa on vain keskeisimpien asiakohtien tarkastelua.

Kuntauudistus

Kaupunginjohtaja kävi läpi SOTE-uudistuksen vaikutusta kuntauudistukseen. Lehtitietojen perusteella erilaiset kuntauudistusprojektit jatkuvat SOTE-sovusta huolimatta. Näin ollen Espoon täytyy jatkaa toimintaansa haluamansa lopputuloksen aikaansaamiseksi.

Kaupunkisuunnittelulautakunnan erottaminen ja valinta

Kaupunginhallituksen hallintojuristien tarkastaman ehdotuksen mukaisesti kaupunginvaltuusto päätti erottaa koko kaupunkisuunnittelulautakunnan. Seuraavassa kohdassa vanha lautakunta poislukien pysyvästi esteelliseksi katsottu perussuomalaisten varajäsen valittiin uudelleen. Samalla Kokoomuksessa vaihtui yksi varajäsen hänen henkilökohtaiseen ajankäyttöönsä liittyvistä asioista johtuen.

Talouden tasapainotus- ja tuottavuusohjelma (TATU)

Vilkkaan keskustelun jälkeen Kokoomus, Keskusta, osa Perussuomalaisista ja RKP:stä saivat läpi neuvottelemansa kompromissin, joka turvaa Espoon taloutta ja sitä kautta heikoimmassa asemassa olevien asemaa. Uutta tässä äänestyspäätöksessä 47-28 oli se, että Kokoomus ja Perussuomalaiset löysivät toisensa vastuullisen talouden päätöksenteossa. Nyt sitten alkaa ohjelman jalkauttaminen Espoon kaupungin toimintaan ja se tulee varmasti olemaan hankalaa, mutta Kokoomus jatkaa päävastuullisena Espoon kaupungin talouden hoitamista.

Kimmo Oila

Kokoomuksen valtuustoryhmän 1. varapuheenjohtaja

Ota kantaa