Kokoomuksen puheenjohtajapäivät Porissa 7.2.

12.2.2015Uutiset
Saara Mattero

Saara Mattero

 

Kokoomuksen paikallisyhdistysten, aluejärjestöjen sekä piirihallitusten puheenjohtajat kokoontuivat tänä vuonna Poriin talvisena lauantaina pohtimaan kevään eduskuntavaaleja sekä Kokoomuksen strategista hallitusohjelmaa. Uusmaalaisia matkusti kokoukseen koko bussillinen innostuneissa tunnelmissa.

Puolueen puheenjohtaja ja pääministeri Alexander Stubb käynnisti päivän esittelemällä puolueen ohjelman kevään eduskuntavaaleihin. Kokoomuksen viesti kevään eduskuntavaaleissa on Korjausliike. Suomalaiset eivät pelkää muutosta, päinvastoin suurin osa kansalaisista kannattaa yrittämisen lisäämistä sekä toimenpiteitä valtion lisävelkaantumisen estämiseksi. Meille on luonnollista tarttua toimeen ja puuttua tämän päivän haasteisiin.

Kokoomuksen strateginen hallitusohjelma keskittyy viiteen kärkiteemaan: työhön, osaamiseen, hyvinvointiin, kestävään kehitykseen sekä turvallisuuteen ja kansainvälisyyteen. Ministerimme Risikko, Räty, Orpo, Toivakka ja Grahn-Laasonen esittelivät Alexin johdolla teemoja konkreettisten kärkien kautta. Ohjelma löytyy kokonaisuudessaan Kokoomuksen verkkosivuilta osoitteesta http://www.kokoomus.fi/strateginen-vaaliohjelma/ , joten nappasin tähän mukaan jokaisesta kohdasta vain yhden lauseen.

Työ on puolueen kärkiteema ja työllisyysasteen on noustava toisten Pohjoismaiden tasolle 75 prosenttiin. Osaamisesta on merkittävä osa Suomen selviytymisstrategiaa talouskriisistä ja koulujärjestelmästämme on kehitettävä vientituote. Hyvinvointia lisätään uskomalla ihmisten valinnanvapauteen, ennaltaehkäisyyn sekä vahvistamalla yhteisöllisyyttä. Kestävä kasvu lähtee nytkin luonnonvarojemme hyödyntämisestä sekä puhtaasta teknologiasta, jossa Suomi voisi olla edelläkävijä. Suomi on kansainvälinen maa ja tiukasti osa läntistä yhteisöä; Nato-kissa on nostettava pöydälle. Sääntelytalkoot nousivat vahvasti esille keskustelussa, samaten uusi tapa toimia, kuten kokeilukulttuuriin kannustaminen hallinnossa.

Jääkiekkovalmentaja Karri Kivi kävi nostattamassa henkeä kuvaamalla onnistuneen jääkiekkokauden lähtevän neljästä tekijästä, joista kaikkien tulee olla kunnossa: pelitavan, pelaajien, ilmapiirin ja tunteen. Ilman onnistumista kaikissa emme saavuta voittoa pelikentillä. Tästä meidänkin on varmasti helppo ottaa opiksemme vaalikentille lähtiessämme. Iltapäivästä puoluesihteeri Minna Arve kokosi lavalle entiset kollegansa Aarno Kailan ja Heikki A. Ollilan sekä europarlamentaarikon ja entisen ministerin Henna Virkkusen antamaan meille vielä evästyksiä vaalityöhön. Yhteen hiilen puhaltaminen sekä Kokoomuksen erinomaisen kenttäväen aktivointi ehdokkaiden taakse nousivat keskustelussa vahvasti esiin. Lisäksi uunituore strateginen hallitusohjelma sai konkareilta kehuja konkreettisuutensa ja käyttökelpoisuutensa vuoksi. Näillä eväin on siis hyvä lähteä eduskuntavaaleihin!

Saara Mattero
Espoon Kokoomuksen puheenjohtaja

Ota kantaa