Tavattavissa puoluesihteeri – vilkasta keskustelua Espoossa

26.2.2016Uutiset
Pirjo Kemppi-Virtanen

Kokoomuksen uusi puoluesihteeri, Länsiväylässä 24.2. voimamieheksi luonnehdittu Janne Pesonen kävi voimaannuttamassa espoolaista kokoomusväkeä ja kertomassa linjauksistaan Espoon Valtuustotalolla torstaina 26.2.16.

 

Espoon Kokoomuksen puheenjohtaja Pirjo Kemppi-Virtanen toivotti Janne Pesosen tervetulleeksi Kokoomuksen ryhmähuoneessa, jossa häntä oli tullut kuuntelemaan täysi salillinen kokoomuslaisia. Vilkasta keskustelua käytiin laidasta laitaan mm. puoluesihteerin tehtävistä, Kokoomuksen brändistä, espoolaisesta liikenteestä ja jäsenten aktivoimisesta.

Pesosen pääviesti oli, että puolueen toimintatapojen on uudistuttava. Hallitusvastuussa oleminen on vaivihkaa johtanut keskustelun yksiäänistymiseen. Aatteellisen korjausvelan maksamiseksi reipashenkistä, moniäänistä keskustelua on lisättävä ja jäsenten näkemykset saatava mukaan kokoomuslaisen arvomaailman selkeyttämiseen sekä siihen pohjautuvan periaateohjelmatyön tekemiseen.

Pesonen käynnistää Kokoomuksen strategiatyön tekemisen välittömästi kohti kesän puoluekokousta ja kuntavaaleja 2017. Uudella strategialla – visio 2020 – haetaan uusia tapoja toimia. Johtavana ajatuksena on: yhdessä pystymme parempaan! Strategia toimii pohjana periaateohjelmatyön tekemiselle. Sen keskiössä on sivistyspolitiikka, turvallisuus- ja ulkopolitiikka sekä elinvoimainen kunta ja tähtäin puoleen satavuotisjuhlissa 2018. Tätä varten Pesonen kannusti espoolaisiakin vuorovaikutteisten periaateohjelmatilaisuuksien järjestämiseen.

Sekä periaateohjelma- että strategiatyön tekemiseen on Espoon Kokoomuksella hyvät lähtökohdat. Eväitä saadaan 2014 käynnistetystä strategiatyöstä, joka jatkuu tavoitteiden konkretisoinnilla tämän kevään työryhmätyössä.

Keskustelu oli innostunutta ja avointa, ja se olisi helposti jatkunut pikkutunneille. Pesosella on tämän perusteella espoolaisten täysi tuki ja intoa kääntää ”homma isolle”. Tällä draivilla voi uskoa, että ”johtava vuorovaikutuspuolue 2018 on avoin, kiinnostava, uudistuva ja helposti lähestyttävä”!

Ota kantaa