Kokoomuskaksikko: Eläkeläisten ostovoimasta huolehtiminen on reilua

12.8.2016Uutiset

Valtionvarainministeri Orpon eilisen budjettiesityksen lähtökohtana on työnteon kannustavuuden lisääminen palkansaajien verotusta keventämällä. Kaikkien palkansaajien ansiotuloveroaste laskee puoli prosenttiyksikköä ensi vuonna.  Lisäksi budjettiesitys sisältää veronkevennyksen myös eläkeläisille. 

–         Arvostamme Valtiovarainministeri Orpon tahtoa kohdistaa veronalennus myös eläkeläisille.  Tämä on Kokoomukselle erittäin tärkeä tavoite.  Eläkettä saavia tulee kohdella oikeudenmukaisesti. Budjettiesitys on esimerkki tästä. Sama 0,5 prosentin verokevennys tulee niin palkansaajille kuin eläkettä saaville. On hyvä, että koko ikänsä työtä tehneet pidetään samalla viivalla veroalennuksia kohdennettaessa, kiittelevät Kansanedustajat Lauslahti ja Sarkomaa.

Budjettiesitys 2017 alentaa yhteensä 100 miljoonalla eläketuloa saavien verotusta.  Keskituloisen eläkeläisen (eläke n. 19 000 euroa) käytettävissä oleva tulo nousee vero- ja maksumuutosten jälkeen 90 euroa.

–          Edustajat kuitenkin muistuttavat siitä, että edellinen veroalennus kohdennettiin vain palkansaajille perustellusta syystä satsata työnteon kannustavuuden lisäämiseen.  Tämä verokuilu suhteessa palkansaajiin tulee kuroa viimeistään silloin, kun paremmat talousajat koittavat, vaatii Kokoomuskaksikko.

Kokoomuskaksikko on kuitenkin tyytyväinen, että Sipilän hallitus on tehnyt tärkeitä ratkaisuja heikommassa asemassa olevien tilanteen parantamiseksi; takuueläkeläisten eläkekorotuspäätökset,  omaishoitajien asemaa on parannettu ja nyt annettu budjettiesitys lisää eläkeläisten ostovoimaa. Näillä toimilla hallitus pitää kaikki suomalaiset samassa veneessä huolimatta erittäin vaikeasta taloustilanteesta.

Lisätiedot:

Sanna Lauslahti 050-5122380

Sari Sarkomaa 050- 511 3033

Kommentti artikkeliin “Kokoomuskaksikko: Eläkeläisten ostovoimasta huolehtiminen on reilua
  1. Tapio Valli sanoo:

    Tämä on hyvä ja maltillinen kannanotto. Vailla nykyisin niin yleistä ”eläkeläisiä taas sorretaan” mekkalointia. On itsestään selvää, että Suomen kehityksen kannalta työllisyyden lisääminen ja työn esteiden poisto on kriittisin tavoite, mukaan lukien maahanmuuttajien kotouttaminen ja työllistäminen. Työllisyyden lisääntymisen kautta myös muut pulmat on helpompi ratkaista. Mutta myös tietty reiluuden ja oikeudenmukaisuuden eetos on tärkeätä: sillä tuetaan yhteiskunnan yhtenäisyyttä. Hyvä Sari ja Sanna! (PS. olen eläkkeellä itsekin, tosin vielä työtä tehden)

Ota kantaa