Espoon vahvuudet

1.4.2017BlogitUutiset

Tärkeimmät Espoon vahvuudet lienevät Aalto-yliopisto, kallis ja Suomen tavoitelluin rakennus-/tonttimaa ja jota on vielä paljon myytävänä, hyvin ja säntillisesti hoidettu talous, jo varhainen satsaaminen raideliikenteeseen, aika matala työttömyysaste (noin 10 %), valtakunnallisesti hyvä sijainti pk-seudun kupeessa – ja espoolaisuus, mikä tarkoittaa kaikkea edellä lueteltua.

Espoo on entistä maaseutua, mikä on vasta avautumassa suurkaupungiksi. Tässä kohtaa pitäisi varmaan olla erityisen tarkkana kaavoituksen suhteen, ettei heti pilata alueita liian massiivisella rakentamisella, vaikka rakentaa täytyykin. Mutta ei mihinkään kohtaa mitään slummeja, ei edes metron viereen.

Rakennukset sen verran järkevästi, että väliin jää vähän luontoakin eivätkä kerrostalot ole ihan vieritysten ja ikkunat suoraan toistensa olohuoneisiin.

Onneksi lähijuna selkeyttää liikennettä ja metro on omiaan maan alla kulkevana Suur-Espoon kohdalla, koska sinne varmaan on odotettavissa paljon paljon lisää asuntoja sekä toimistorakennuksia. Siellä kannattaisi rakentaa ns. ylöspäin jo alkujaan ja huomioida mahdollinen merenpinnan nousu, jos ilmastonmuutos todella äityy pahaksi.

Lisäksi on tulossa raideliikennettä ilmeisesti Suur-Espoosta Leppävaaran kautta kaupungin sairaalaan, Jorviin. Muu poikkiliikenne lienee järkevintä hoitaa jatkossa vaikka sähköbusseilla, joiden reittejä voi helpommin vaihtaa vaikka lennossa kuin ”kiveen hakatut” junaraiteet.

Espoo luultavasti pystyy pitämään veroprosenttinsa entisessä ja maksamaan liikenneinvestointinsa, vaikka myymällä tonttimaata. Näin ollen kaupunki ei ole pahimmin velkaantuvien joukossa.

Toiseksi Aalto-yliopisto voisi paikallisena kehittää uusia elinkeinoja Espooseen, kun se on sen ominta osaamisaluetta.

Lisäksi aurinkopaneeleita joka vapaalle seinälle tuottamaan energiaa valtakunnan verkkoon ja tuulivoimaa lisää sopiviin paikkoihin. Energiaomavaraisuus on päivän sana, jospa sillä voitaisiin kumota tuleva ydinvoimala Oulun suunnalle.

Nyt sitten on reagoitu homekouluihinkin, linkki alla.

” – – Rakennusalan klusteri julkaisee ensi kuussa uuden ja yhteisen suosituksen, jolla pyritään eroon rakentamisen kosteusongelmista. – – Tavoite on, että menettely on käytössä koko maassa vuoden loppuun mennessä. Lisäksi kosteudenhallintaselvitysten pitäisi jatkossa tulla jo rakennusluvan liitteeksi.- – ”

Tällaisia ajatuksia heräsi kuntavaalien alla. Asiat Espoossa tuntuvat olevan hyvällä tolalla. Eniten liikkuvia ihmisiä stressaa liikenteen solmukohdat, nämä voisi ottaa oikein esille, kartoittaa ja miettiä, mistä tie laitetaan menemään jatkossa: alhaalta vai ylhäältä, vaiko lisäkaistoja, mutta ei kannattaisi jotakin ongelmallista tienpätkää jättää ihmisten kiusaksi pitkäksi aikaa. Tieinsinööri ratkaisisi moisen ongelman parissa minuutissa.

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/tahanko-loppuvat-rakentamisen-kosteusongelmat/SutzF3R4?ext=ltr&utm_source=Kauppalehti_Uutiskirje&utm_medium=email&utm_campaign=Kauppalehti_Uutiskirje

 

Eva Back
Kuntavaaliehdokas

Tietoa kirjoittajasta

Tämä artikkeli on osa Espoon Kokoomuksen hallituksen, valtuuston ja valtuustoryhmän jäsenten kirjoittamaa blogia – ajatuksia Espoosta ja Espoon kehittämisestä, Suomesta ja Suomen suunnasta. Mielipiteet ovat kirjoittajien omia.

Ota kantaa