Espoossa sote-uudistuksen tavoitteet toteutuvat jo

3.4.2017BlogitUutiset

Sote-uudistus on tarpeellinen, jotta tulevaisuudessakin voidaan järjestää laadukas ja oikea-aikainen hoito suomalaisille. Uudistamisessa on kuitenkin jäänyt huomaamatta, että on alueita, joissa sote-uudistuksen tavoitteet toteutuvat jo. Espoossa olemme onnistuneet laadukkaasti, oikea-aikaisesti ja kustannusvaikuttavasti tarjoamaan sosiaali- ja terveyspalvelut kaupunkilaisille. Tämän lautakuntakauden aikana terveyskeskusjonot on saatu purettua, perusterveydenhuollon- ja erikoissairaanhoidon yhteistyötä tiivistettyä ja kehitettyä palveluja asukaslähtöisesti. Toki paljon on vielä tekemistä, mutta kehittämistyötä on järkevämpää tehdä lähellä asukkaita. Matalat organisaatiorakenteet mahdollistavat asukaslähtöisen palveluiden järjestämisen ja kokonaistaloudellisesti järkevät ratkaisut.

Uusimaa tulee olemaan Viron kokoinen toimija, jonka palveluksessa on lähes 60 000 työntekijää ja 6 miljardin euron budjetti. Se, että luodaan jättimäinen organisaatio, pikemminkin hidastaa kuin nopeuttaa myönteistä sosiaali- ja terveydenhuollon kehitystä pääkaupunkiseudulla. Lisäksi vaarana on sote-kustannusten nousu, mikäli Espoo joutuu rahoittamaan muuta maata nykyistä suuremmalla osuudella. Kustannusten jako tuleekin olla oikeudenmukainen eri maakuntien välillä.

Uudistamisen innossa, ei kannata romuttaa hyvin toimivia malleja!

Marika Niemi

Espoon kaupunginvaltuuston II vpj.

Espoon sosiaali- ja terveyslautakunnan vpj.

HUS:n hallituksen jäsen

Tietoa kirjoittajasta

Tämä artikkeli on osa Espoon Kokoomuksen hallituksen, valtuuston ja valtuustoryhmän jäsenten kirjoittamaa blogia – ajatuksia Espoosta ja Espoon kehittämisestä, Suomesta ja Suomen suunnasta. Mielipiteet ovat kirjoittajien omia.

Ota kantaa