Espoon Kaupunginteatterin uusilla tiloilla on kiire

4.4.2017BlogitUutiset

Espoon Kaupunginteatterin tilojen päätöksellä on todella kiire. Teatterin vuokrasopimus päättyy 2020 lopussa. Päätös pitää saada valtuustoon tämän valtuustokauden aikana, muuten on vaarana, että teatteritilojen käsittely alkaa kokonaan uudelleen alusta uudella valtuustokaudella. Asia sisältyy myös valtuustosopimukseen.

Uusien, toimivien teatteritilojen saaminen on ollut esillä yli 20 vuotta. Oli sitten taloudellinen nousu- tai laskukausi, aika ei ole ollut koskaan sopiva uusille teatteritiloille. Asia junnaa yhä paikallaan.

Jos teatterin uudet tilat sijoitetaan Tapiolan Kulttuuriaukiolle Kulttuurikeskuksen tuntumaan, kaavoittamisen pitäisi tapahtua niin nopeasti, että Espoon Kaupunginteatterilla on käytettävänään toimivat ja teatterin tarvitsemat tilat vuoden 2021 alusta lähtien. Valmistelussa pitäisi selvittää myös vaihtoehdot teatterin sijoittamisesta kulttuurikeskuksen ympäristöön siten, että teatteritila voisi sijaita maanpäällisessä tasossa.

Kulttuurilla on suuri vaikutus ihmisten hyvinvointiin. Teatterin uudet tilat eivät sulje pois koulujen sisäilmaongelmien korjaamista. Espoolaiset ansaitsevat sekä terveet koulut että uudet tilat teatterille.

Ämmäsmäen hanke osoitti, että jos jokin hanke todella halutaan nopeasti eteenpäin, kaavoituskin etenee nopeasti ja rahatkin löytyvät. Teatterihankkeen etenemiseen tarvitaan samanlaista nopeutta ja notkeutta.

 

Paula Viljakainen

Espoon kaupunginvaltuutettu

Espoon kaupunginteatterin hallituksen jäsen

Tietoa kirjoittajasta

Kaupunginvaltuutettu, tarkastuslautakunnan puheenjohtaja, fysioterapeutti, 212

paula.viljakainen1@gmail.com

Kirjoitukset

Tämä artikkeli on osa Espoon Kokoomuksen hallituksen, valtuuston ja valtuustoryhmän jäsenten kirjoittamaa blogia – ajatuksia Espoosta ja Espoon kehittämisestä, Suomesta ja Suomen suunnasta. Mielipiteet ovat kirjoittajien omia.
Kommentti artikkeliin “Espoon Kaupunginteatterin uusilla tiloilla on kiire
  1. Anna-Liisa Lohikoski sanoo:

    Tapiola ei ole ollut eikä ole valmis satsaamaan teatteriin. Ehdotankin, että uusi uljas teatteri rakennettaisiin Espoonlahteen. Espoonlahdessa on toiminut jo vuosia vapaaehtoisten voimilla Hyökyvuoren kesäteatteri. Espoonlahdessa asuu kulttuurimyönteisiä espoolaisia. Espoonlahdesta on hyvät yhteydet tulevan metron myötä mm. Tapiolaan. Sipoosta ja Kirkkonummelta päästäisiin myös helposti Espoonlahteen. Siitä vaan kaavaa suunnittelemaan mielessä merellinen Espoonlahden teatteri.

Ota kantaa