Kokoomuksen konsernijaostoryhmä: Espoolta selkeä viesti HSL:lle – joukkoliikenteen matka-ajat kuntoon

22.1.2018Uutiset

Espoon Kokoomuksen konsernijaoston edustajat MIA LAIHO (vpj), MIKKO LAAKSO ja HENRIK VUORNOS pitävät kaupungin konsernijaoston antamaa valmistelukehotusta HSL:lle hyvänä korjauslistana.

Espoon konsernijaosto päätti yksimielisesti pyytää HSL:ltä tukun korjausesityksiä Länsimetron liityntäliikenteen sujuvoittamiseksi ja matka-aikojen kohtuullistamiseksi. Kaupunki odottaa HSL:ltä ratkaisuesityksiä, joiden pohjalta tehdään arvio ja päätökset muutoksista sekä niiden taloudellisista vaikutuksista.

”Länsimetron liityntäliikenne on saatava kuntoon. Konsernijaosto edellyttää HSL:ltä esityksiä kohtuuttomasti eli yli 10 minuuttia suuntaansa kasvaneiden matka-aikojen, Matinkylän terminaalin toimivuuden, myöhäisliikenteen ja hankaloituneiden yhteyksien korjaamiseksi. Kaupungin tahtotila on kristallinkirkas: julkisen liikenteen on toimittava Espoossa”, sanoo Mia Laiho.

Konsernijaosto pyysi myös selvitystä siitä, miten on mahdollista, että linjastosuunnittelu on perustunut vanhoihin asiakasmääriin ja kuinka varmistetaan, ettei vastaavia virheitä enää tapahdu.

”Julkisiin palveluihin pitää saada lisää tulosvastuuta. Konsernijaosto vaatii selvitystä niistä tekijöistä, jotka ovat johtaneet suunniteltua laajempiin liikenteen häiriöihin ja matka-aikojen venymiseen. Tällä pyritään estämään, että vastaava tilanne ei voi enää jatkossa toistua”, sanoo Mikko Laakso.

”Espoo-tarinan yhtenä tulostavoitteena on joukkoliikenteen kulkutapaosuuden kasvattaminen. Tavoitteeseen pääseminen vaatii sitä, että joukkoliikenteen palvelutaso on hyvä ympäri Espoon. Korjaukset liikennejärjestelyihin on tehtävä mahdollisimman nopeasti, jotta Espoo voi pitää maineensa asukasystävällisenä kasvavana kaupunkina”, sanoo Henrik Vuornos.

Tietoa kirjoittajasta

Kommentti artikkeliin “Kokoomuksen konsernijaostoryhmä: Espoolta selkeä viesti HSL:lle – joukkoliikenteen matka-ajat kuntoon
  1. Riku Wäyrynen sanoo:

    HSL:n on toimitettava pikaisesti pari käytettyä bussia Espooseen korjaamaan pahimmat pullonkaulat hankaloituneissa liikenneyhteyksissä. Mikäli kalustoa tarvitaan enemmän on kiinnitettävä huomiota myös linja-autohuoltoon.

Ota kantaa