Seurakuntavaalit 2018

21.3.2018Uutiset

Sinustako seurakunnan luottamushenkilö?

Kiinnostaako sinua vaikuttaminen omassa seurakunnassasi? Haluaisitko uudistaa toimintaa? Asetu rohkeasti ehdolle, huomisen kirkkoa tehdään nyt!

Seurakuntavaaleissa 18.11.2018 valitaan seurakuntaasi uudet luottamushenkilöt. He päättävät mm. siitä, ketkä valitaan seurakunnan työntekijöiksi, minkälaista toimintaa seurakunnassa järjestetään, mihin seurakunnan rahoja käytetään ja myös siihen, ketä maallikkojäseniä kirkolliskokoukseen valitaan. Nyt on mahdollisuus vaikuttaa!

Ehdokkaiksi tarvitaan kaikenikäisiä, eri tavoin ajattelevia seurakuntalaisia. Viime vaaleissa valituista luottamushenkilöistä alle 30-vuotiaita oli vain 6 %. (lähde: Kirkon tutkimuskeskus)

Katso video vaalien teemoista >

Seurakuntavaalien infotilaisuus Espoossa

ke 11.4. kello 18.00, Chapple kauppakeskus Iso Omenassa (uuden puolen 2. krs), Suomenlahdentie 1

Oletko kiinnostunut asettumaan ehdolle seurakuntavaaleissa? Infotilaisuudessa tarjolla tietoa niin ehdokkaille, listojen kerääjille kuin muille kiinnostuneille.

Ensi marraskuussa pidetään seurakuntavaalit ja valitaan seurakunnille uudet päättäjät. Espoon yhteiseen kirkkovaltuustoon valitaan 61 jäsentä ja seurakuntaneuvostoihin 14-16 jäsentä kuhunkin. Tule mukaan vaikuttamaan oman seurakuntasi ja Espoon seurakuntien asioihin.

Infotilaisuudessa on tarjolla tietoa vaaleista ja ehdokkuudesta.

Seurakuntavaalien infotilaisuus on Espoon seurakuntien yhteinen.

Miten pääsee ehdokkaaksi?

Ehdokkaaksi voit asettua liittymällä ehdokaslistalle, perustamalla oman valitsijayhdistyksen tai kertomalla kotiseurakunnan kirkkoherranvirastoon kiinnostuksestasi toimia kirkon päättäjänä.

Vaaleihin laaditaan useammasta ehdokkaasta koostuvia ehdokaslistoja. Ehdokkaita voi asettaa valitsijayhdistys, johon kuuluu vähintään seurakunnan 10 äänioikeutettua jäsentä. Jos seurakunta kuuluu seurakuntayhtymään, tämän yhtymän tai siihen kuuluvan seurakunnan viranhaltija tai työntekijä ei ole vaalikelpoinen. Ehdokas ei voi myöskään olla oman seurakunnan viranhaltija tai työntekijä.

Liity seurakuntasi ehdokaslistalle

Kysy seurakuntasi ehdokaslistoista ja yhteyshenkilöistä kirkkoherranvirastosta tai nykyisiltä luottamushenkilöiltä ja etsi itsellesi sopiva lista. Monien listojen taustalla on herätysliike tai poliittinen puolue, usein myös jokin teema tai ajatusmaailma. Näitä voivat olla esimerkiksi kirkon uudistaminen, tasa-arvon edistäminen tai nuorten aseman vahvistaminen kirkossa. Selvitä valitsijayhdistyksen teemat ja tavoitteet ja varmista, että voit olla niiden takana. Tutustu valitsijayhdistyksiin verkossa >

Katso lisätiedot: Minun Kirkkoni

Ota kantaa