Espoon Kokoomus: Kouluinvestointeihin merkittävät lisäpanokset

4.9.2018Uutiset

Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Henrik Vuornos on tyytyväinen tiistaina päättyneisiin neuvotteluihin Espoon toimitilainvestoinneista. Neuvottelujen tuloksena investointiesitykseen lisätään 2 koulua ja 5 päiväkotia, jonka lisäksi neljän koulun korjausta aikaistetaan. Kustannukset haetaan nykyisen investointiohjelman sisältä painamalla vielä suunnittelemattomien toimitilojen kustannuksia alas sekä siirtämällä rahaa infrainvestoinneista kouluihin ja päiväkoteihin. Neuvottelutulos oli yksimielinen.

”Viime vuoden kuntavaaleissa espoolaisilta tuli selkeä viesti: koulu- ja päiväkotitilanne on saatava hallintaan. Tämän päivän neuvottelutulos on merkki siitä, että viesti on otettu erittäin vakavasti. Koulu- ja päiväkoti-investointeihin lisättiin nyt merkittävästi resursseja, jonka ansiosta kokonaisuus saadaan entistä paremmin hallintaan”, sanoo Vuornos.

Kokoomus on tyytyväinen, että merkittävä painopisteen muutos onnistui investointiohjelman sisällä. Jo pohjaesityksessä siirrettiin seuraavan 12 vuoden ajalta yli 100 miljoonaa euroa infrainvestoinneista koulu- ja päiväkotihankkeisiin. Neuvotteluissa päädyttiin siihen, että rahoitusta lisätään vielä noin 50 miljoonaa priorisoimalla menoja muualta investointiohjelman sisältä sekä painamalla tulevia rakennuskustannuksia alas.

”Neuvotteluissa saatiin aikaiseksi kunnolla priorisointeja. Muutokset haetaan nykyisten investointien painopistettä muuttamalla, joten vastuullisesta taloudenpidosta pidettiin kiinni”, sanoo Vuornos.

”Investointiohjelma on merkittävä rytminmuutos aikaisempaan toimintaan. Tulevien investointien painopistettä siirrettiin merkittävästi infrapuolelta koulu- ja päiväkoti-investointeihin. Koulut ja päiväkodit ovat Espoon aivan ydinpalvelu, ja niiden on vain toimittava. Tiukassa tilanteessa pitää olla valmiutta karsimaan muualta, ja niin nyt toimittiin”, jatkaa Vuornos.

 

Espoon tiedote: https://www.espoo.fi/fi-FI/Espoon_toimitilaohjelmaa_koskevat_neuvot(146057)

 

Lisätiedot:

Henrik Vuornos

Puh. 044 253 4444

Ota kantaa