Espoon kaupunginkirjasto maailman paras

20.3.2019Uutiset

Hienoja uutisia maailmalta viime viikolta; Espoon kaupunginkirjasto voitti Lontoon kirjamessujen toista kertaa jakaman palkinnon maailman parhaasta kirjastosta, The Library of The Year 2019.

Voiton perusteluna oli Espoon kaupunginkirjaston avoimuus, innovatiivisuus ja kaikki ikäryhmät huomioivat lukuhaasteet.

Espoon kirjastopalveluiden johtaja Jaana Tyrni kertoo Länsiväylä-lehdessä (13.3. 2019 ), kuinka kirjastoissa on tehty jo vuosia paljon töitä sen eteen , että kaikenlaiset ihmiset kokisivat kirjaston omaksi paikakseen.
Esimerkiksi nuoria ja maahanmuuttajia on huomioitu toimintaa suunniteltaessa ja toteutettaessa.

On hienoa, että Espoossa halutaan kehittää palveluja asiakaslähtöisesti ja rohkeasti kokeillaan uusia toimintatapoja, vaikka epäileviäkin mielipiteitä on kuultu. Se, että kuntalaiset kokevat kirjastot olohuoneikseen lisää espoolaista yhteisöllisyyttä ja kannustaa aktiivisuuteen. Meillä Espoossa on onnistuttu muuttamaan perinteistä kirjastoa juuri tähän suuntaa, mikä näkyy huikeissa kävijämäärissä, Ison Omenan kirjasto on Suomen vilkkain ja Sello kolmanneksi vilkkain.

Kuinka upeaa, että Espoon kirjastotoiminta on huomioitu kansainvälisesti,. On selvästi tehty oikeita asioita ja tätä rohkeaa ja ammattimaista kehittämistyötä on tästä hyvä jatkaa.

Lämpimät onnittelut koko Espoon kaupunginkirjaston henkilökunta Jaana Tyrnin johdolla.

Anitra Ahtola
kulttuurilautakunnan puheenjohtaja

Tietoa kirjoittajasta

Ota kantaa