Kokoomus julkisti eurovaaliohjelmansa “Uskomme Eurooppaan”

3.5.2019Uutiset

Kokoomus julkisti eurovaaliohjelmansa ”Uskomme Eurooppaan” torstaina Helsingissä. Ohjelman otsikko kuvaa kokoomuksen myönteistä ja rakentavaa Eurooppa-politiikan linjaa.

Kokoomuksen mielestä Suomen on oltava aktiivinen ja yhteistyökykyinen EU:n jäsenmaa. Suomen ja suomalaisten etujen mukaista on tukea politiikkaa, joka vahvistaa EU:n yhtenäisyyttä ja toimintakykyä. Merkittävää eurooppalaista lisäarvoa on saavutettavissa muun muassa talouden, turvallisuuden ja tutkimuksen saralla tehtävässä yhteistyössä. Suomi yhdessä muiden Euroopan maiden kanssa kohtaa monia sellaisia haasteita, joihin vastaaminen vaatii vähintään EU-tasolla tehtäviä ratkaisuja.

”Esimerkiksi ilmastonmuutos, maailmanlaajuinen taloudellinen kilpailu ja muuttoliikkeet vaativat yhä tiiviimpää ja tehokkaampaa yhteistyötä”, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoo.

Vaaliohjelmassa esitellään Kokoomuksen keskeisimmät EU-linjaukset, joita on kaikkiaan 18, viideltä aihealueelta. Linjauksissa käsitellään muun muassa taloutta, turvallisuutta, kestävää kehitystä, oikeusvaltioperiaatetta sekä ympäristö- ja ilmastokysymyksiä.

Kokoomuksen EU-vaaliohjelma on luettavissa osoitteessa: https://www.kokoomus.fi/kokoomuksen-eu-vaaliohjelma-2019/

Lisätiedot:
Elisa Tarkiainen, p. 040 0774789

Ota kantaa