Kokoomuksen Vuornos: SDP ja Vihreät ovat paljon vartijoina hallitusneuvotteluissa

13.5.2019Uutiset

Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Henrik Vuornos muistuttaa, että kaupunkipolitiikkaa ei saa unohtaa hallitusneuvotteluissa. Vuornoksen mukaan kaupunkien kestävän kasvun turvaaminen on nyt erityisesti SDP:n ja Vihreiden vastuulla. 

”Seuraavan hallituksen on panostettava kaupunkien kestävään kasvuun. Kun kaupungit kasvavat, on investoitava kouluihin, päiväkoteihin, teihin ja joukkoliikenteeseen. Valtionosuuksien tasausjärjestelmä ei nykyisessä muodossaan yksinkertaisesti tunnista kaupunkien kasvun tarpeita”, sanoo Vuornos.

Suurimpana yksittäisenä kysymyksenä Vuornos nostaa sosiaali- ja terveyspalvelujen tulevaisuuden. Suurimmat kaupungit ovat yhdessä esittäneet, että jatkotyötä on lähdettävä tekemään nykyisen kuntarakenteen pohjalta. Ei repimällä, vaan hakemalla ratkaisuja nykyisten toimijoiden kesken.

”Espoolaisten kansanedustajien onnistuminen hallitusneuvotteluissa mitataan sillä, onnistutaanko sosiaali- ja terveyspalvelut järjestämään jatkossa kaupunkien esittämällä kaupunkivetoisella vai keskustalaisella maakuntamallilla. Espoo on löytänyt hyvän yhteistyömallin sote-palvelujen järjestämiseksi Länsi-Uudenmaan kuntien kanssa ja sen pohjalta on syytä edetä”, sanoo Vuornos.

”Maakuntavero olisi erityisen haitallinen espoolaisille. Se tarkoittaisi käytännössä kaksinkertaista verotulojen tasausjärjestelmää niin kunta- kuin maakuntatasolla, ja johtaisi väistämättä työn verotuksen kiristymiseen. Maakuntavero on yksiselitteisesti espoolaisten edun vastainen. SDP:n ja Vihreiden vastuulla on sen torjuminen hallitusneuvotteluissa”, sanoo Vuornos.

 

Lisätiedot:

Henrik Vuornos
Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja
Puh. 044 253 4444

 

Tietoa kirjoittajasta

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu

henrik.vuornos@gmail.com

Kirjoitukset

Ota kantaa