Kokoomuksen kansanedustajat kysyvät hallitukselta ylioppilastutkinnon suorittamisesta englanniksi

27.10.2019Uutiset

24 kokoomuslaista kansanedustajaa on jättänyt hallituksen vastattavaksi kirjallisen kysymyksen ylioppilastutkinnon suorittamisesta englannin kielellä.

Kansanedustajat perustelevat kirjallista kysymystään Suomen kansainvälistymisellä. Maahanmuutto Suomeen ja suomalaisten työskentely ulkomailla on lisääntynyt 2000-luvulla. Samalla englanninkielisen peruskoulutuksen määrä on kasvanut. Tästä johtuen ylioppilastutkinnon suorittamisen englannin kielellä tulisi olla mahdollista.

”Kansainvälisen koulutustarjonnan lisääminen edistää Suomen houkuttelevuutta kansainvälisten osaajien näkökulmasta. Samalla se antaa nuorille mahdollisuuksia kansainvälistymiseen”, toteaa kysymyksen ensimmäinen allekirjoittaja Pia Kauma.

Suomalaisen ylioppilastutkinnon tarjoaminen englanninkielisenä täydentää suomalaista koulutustarjontaa. Se mahdollistaisi toimivia koulutuspolkuja esimerkiksi englanninkielisessä perusopetuksessa olleille ja suomalaisille paluumuuttajille, joiden vahvin kieli on englanti. Samalla se palvelisi vanhempiensa työn vuoksi Suomeen muuttaneita nuoria.

Mahdollisuudella suorittaa ylioppilastutkinto englanniksi olisi samalla positiivinen vaikutus suomalaiseen koulutusvientiin.

”Suomalainen koulutusvienti on ottanut viime vuosien aikana lupaavia askelia. Mahdollisuus suorittaa ylioppilastutkinto englannin kielellä tukisi osaltaan vientitavoitteita. Suomella on valtava potentiaali koulutusviennissä, nyt se potentiaali on vain pystyttävä hyödyntämään”, päättää Kauma.

Lisätietoja:

 

Pia Kauma

09 432 3169

pia.kauma@eduskunta.fi

Tietoa kirjoittajasta

Ota kantaa