Soteuudistus ei espoolaisille käy – kuntavaaleissa syytä laittaa hallitukselle tiukka viesti

25.5.2021Uutiset

Kokoomusyhdistys Rantaraitin Porvarit ry kehottaa espoolaisia osoittamaan kuntavaaleissa hallituspuolueille, että sote-uudistuksessa kaavaillut heikennykset eivät espoolaisille käy. Yhteensä espoolaisten peruspalvelujen rahoitus heikkenisi arviolta lähes 100 milj. euroa vuositasolla siirtymäaikojen loppuun mennessä.

Vasemmistohallituksen sote-uudistus maakuntahimmeleineen uhkaa peruspalveluiden rahoitusta, laatua ja saatavuutta Espoossa. 

”Erityisesti vihreiden ja demareiden toimintaa hallituspuolueina voi hyvästä syystä ihmetellä. Espoo on tehnyt paljon elinvoimansa eteen ja nyt tuosta työstä sekä rohkeasta kaupunkikehityksestä ollaan pyyhkäisemässä iso osa kerralla pois”, sanoo Rantaraitin Porvareiden hallituksen jäsen ja kuntavaaliehdokas Ville Laakso.

Yhdistys vaatii, että kuntavaaleissa osoitetaan tuki Espoon palveluille, kasvulle ja kehitykselle äänestämällä hallituspuolueita vastaan. 

”Olemme erityisen huolissamme nuorista ja lapsiperheistä, jotka ovat suunnitelleet elämänsä Espooseen. 100 miljoonaa euroa kaupungin palveluista on valtava summa. Sillä voisi palkata muun muassa lisää henkilöstöä kouluihin ja varhaiskasvatukseen ja kehittää vanhuspalveluita. Nyt kaikki hyvä kehitys on hallituksen sote-himmelin vuoksi vaarassa”, luettelee Rantaraitin Porvareiden sihteeri ja kuntavaaliehdokas Emmi Venäläinen.

”Miten pystymme vastaamaan annettuihin palvelulupauksiin, jos hallitus heikentää näin voimakkaasti palveluiden rahoitusta? Hallituksen sote-uudistus pitää kaataa. Se on meidän espoolaisten etu”, Venäläinen alleviivaa.

Emmi Venäläinen, johtava asiantuntija
Ville Laakso, lakimies, asiantuntija

Kirjoittajat ovat Rantaraitin Porvarit ry:n kuntavaaliehdokkaita Espoossa.

Ota kantaa