Espoon kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos, valtuuston johtoon Jarno Limnéll, valtuustoryhmän puheenjohtajaksi Markku Markkula

16.8.2021Uutiset

Espoon Kokoomuksen uusi valtuustoryhmä

 

Espoon Kokoomuksen valtuustoryhmä esittää, että valtuusto valitsee kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornoksen. Vuornos työskentelee kokoomuksen puoluejohdon erityisavustajana ja on aikaisemmin toiminut kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtajana Espoossa.

 

”Tulevan valtuustokauden tärkeimpiä tehtäviä on koronapandemian jälkien korjaaminen. Perusterveydenhuollon kriisi ja koululaisten oppimisvaje on ratkaistava mahdollisimman hyvin. Samalla on pidettävä kiinni hyvästä taloudenpidosta ja kohtuullisesta verotasosta, jotta uuden kasvun edellytykset ovat mahdollisimman hyvät”, sanoo Henrik Vuornos.

 

Valtuuston puheenjohtajaksi vuosille 2022–2023 ja muille vuosille valtuuston 1. varapuheenjohtajaksi esitetään sotatieteiden tohtori Jarno Limnélliä. Limnéll toimii kyberturvallisuuden työelämäprofessorina Aalto-yliopistossa sekä työskentelee pörssiyhtiön johtoryhmässä.

 

”Olen saamastani luottamuksesta hyvin kiitollinen. Työ Espoon, Uudenmaan ja Isänmaan eteen jatkuu, yhdessä ja yhteistyöllä. Samalla haluan vahvasti edistää erilaisia teknologian mahdollistamia osallistamisen keinoja kunnalliseen päätöksentekoon.”, sanoo Jarno Limnéll

 

Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtajaksi valittiin Markku Markkula. Markkula on ennen tätä toiminut kaupunginhallituksen puheenjohtajana. Hänellä on myös kahdeksan vuoden kansanedustajakokemus.

 

Hienoa ottaa vastaan uusia haasteita. Espoo vaatii minulta nyt aiempaa vähemmän aikaa, mutta pitkäjänteisen työn langat ovat hyvin hallussa. Kokoomuksella on vaativa kunnallisvaaliohjelma toteutettavana. Espoon kehitystä johtavan valtuustoryhmän johdossa on nyt erittäin osaava ja innostunut kolmikko”, sanoo Markku Markkula.

 

Kokoomusryhmän varapuheenjohtajiksi valittiin Mervi Katainen ja Joel Vanhanen.

 

Kokoomus esittää kasvun ja oppimisen lautakunnan puheenjohtajaksi Marika Niemeä ja kaupunkisuunnittelulautakuntaa valittiin luotsaamaan Jouni J. Särkijärvi.

 

Kaupunginhallitukseen ryhmä valitsi Vuornoksen lisäksi Pia Kauman, Mia Laihon, Mervi Kataisen, Mikko Laakson ja Simon Elon.

 

Katso kaikki Espoon Kokoomuksen luottamushenkilövalinnat täältä!

 

Lisätiedot: 

Markku Markkula

puh.  050 464 2455

 

Henrik Vuornos

puh. 044 253 4444 

 

Jarno Limnéll

puh. 040 527 6173

Ota kantaa