Rantaraitin Porvarit: Koska Vihreät heräävät kaupunkien tilanteeseen?

 

Espoolainen kokoomusyhdistys vaatii Vihreitä ryhdistäytymään kaupunkipolitiikassaan ja tekemään hallituksessa tekoja, joilla myös kaupunkien tilanne paranee. Hallituksen soteuudistuksen vaikutus esimerkiksi Espoon talouteen on jopa 100 miljoonaa euroa.

 

– Soteuudistus on todella märkä rätti kaupungeille eli Suomen kasvun ja työllisyyden vetureille. Nyt hallitus aikoo jälleen pettää lupauksensa kaupungeille hallituksen budjettiriihessä jättämällä kaupunkien koronakorvaukset maksamatta. Espoolta jää saamatta noin 30 miljoonaa euroa jo luvattuja rahoja, jos valtiovarainministerin ehdotusta ei muuteta ja lupauksia pidetä, paaluttaa Rantaraitin porvarien varapuheenjohtaja Katri Manninen.

 

Hallituksen rakoilu on viimeksi tullut esiin muun muassa poliisien määrärahojen ja tieteen rahoituksen leikkauksina.

 

– Hallitus vaikuttaa olevan pahasti sekaisin. Se on todella harmillista sen kannalta, että Suomi pitäisi ohjata takaisin kasvun, työllisyyden ja hyvinvoinnin uralle pandemian jälkimainingeissa, ihmettelee hallituksen jäsen Petteri Lohivesi.

 

– On hienoa, että Vihreät ovat nyt huomanneet tehneensä kehysriihessä leikkauksia tieteeseen ja poliisien määrärahoihin eli turvallisuuteen. Nyt Vihreiden olisikin jo korkea aika huomata tekemänsä dramaattiset leikkaukset kaupungeille. Suomi lienee maailman ainoa maa, jossa tehdään politiikkaa, jolla kaupunkien kasvua vaikeutetaan. Tähän on saatava nopeasti muutos, Manninen vaatii.

 

Tammikuussa pidettävissä hyvinvointivaaleissa tarvitaan kaupunkien tilanteen ymmärtäviä päättäjiä, jotka eivät lähde vain tehottomasti rakentamaan hallintoa hallinnon päälle.

 

– Tämän hallituksen näytöt ovat kaupunkien kannalta surkeat. Entistä kaupunkipuolue Vihreitä ilmeisesti viedään kuin mätää kukkoa, koska kaupungit jäävät jatkuvasti mopen osaan. Hallitus pitää vaihtaa, ihmettelee Lohivesi.

Lisätietoja

Rantaraitin Porvarit

Rantaraitin Porvarit

Kokoomuksen paikallisyhdistys Espoossa

Ota kantaa