Espoolaisia puheenjohtajistoon! Kai Mykkänen jatkaa kokoomuksen eduskuntaryhmän johdossa, Pia Kauma varapuheenjohtajaksi

1.2.2022Uutiset

Kokoomuksen eduskuntaryhmän tiistaiaamuna pidetty järjestäytymiskokous valitsi Kai Mykkäsen (Uusimaa) jatkamaan ryhmän puheenjohtajana. Mykkänen on hoitanut tehtävää kesäkuusta 2019 alkaen. Aiemmin hän on toiminut muun muassa ulkomaankauppa- ja kehitysministerinä sekä sisäministerinä.

”Tänä keväänä hallituksen tehtävä olisi kääntää Suomi kestävän kasvun tielle jatkuvan velkaelvytyksen sijaan. Talouspolitiikan arviointineuvosto arvioi viime viikolla, että työllisyystoimien julkista taloutta parantava vaikutus jää alle puoleen hallitusohjelmassa luvatusta, koska päätöksiä ei ole tehty tarpeeksi rohkeasti. Jos hallitus aikoo laiminlyödä työllisyyttä ja kasvua luovat toimet sekä rikkoa taas menokehykset, emme tule päästämään heitä helpolla. Suomi ansaitsee vastuunottoa ja sen mukaista rohkeutta”, Mykkänen sanoo.

”Kokoomus ei halua jättää perinnöksi kiihtyvää velkaantumista, joka vaarantaa hyvinvointivaltion. Siksi tekoja tarvitaan nyt. On vastuutonta siirtää vaikeat päätökset seuraavan hallituksen kontolle”, Mykkänen lisää.

Eduskuntaryhmän ensimmäisenä varapuheenjohtajana jatkaa Sari Sarkomaa (Helsinki) ja toisena varapuheenjohtajana Jukka Kopra (Kaakkois-Suomi). Kolmanneksi varapuheenjohtajaksi eduskuntaryhmä valitsi Pia Kauman (Uusimaa). Kolmantena varapuheenjohtajana toiminut Mari-Leena Talvitie ei asettunut ehdolle jatkokaudelle.

Eduskuntaryhmän työvaliokunnan muodostavat ryhmän puheenjohtaja, varapuheenjohtajat sekä kolme muuta jäsentä. Työvaliokunnan muina jäseninä jatkavat Sari Multala (Uusimaa), Matias Marttinen (Satakunta) ja Sinuhe Wallinheimo (Keski-Suomi).

Ota kantaa