Rantaraitin Porvareilta kuusi aloitetta Kokoomuksen puoluekokoukselle – teemoissa korostuivat oikeudenhoito ja koulutuspolitiikka

Rantaraitin Porvarit ry:n hallitus on päättänyt kokouksessaan 5.4.2022 lähettää Kokoomuksen puoluekokoukselle yhteensä kuusi aloitetta, joista kaksi koskee koulutusta ja kaksi oikeudenhoitoa. Muut aloitteet koskevat kansallisen syöpästrategian luomista ja asuntosijoittajien verotusta.

“Johtavan oppositiopuolueen valmistautuessa haastamaan pääministeripuolue ensi vuoden vaaleissa, on tärkeä käydä arvokeskustelua ja kirkastaa puolueen kantoja. Puoluekokousaloitteet ovat konkreettinen keino, jolla puolueen jäsenyhdistyksen voivat nostaa keskusteluun tärkeäksi kokemiaan aiheita ja havaitsemiaan ongelmia”, Rantaraitin Porvarien hallituksen jäsen ja puoluekokousedustaja Henri Haaksiala sanoo.

Yhdistyksen aloitteissa mm. esitetään, että Suomessa tulisi ottaa käyttöön ns. tuomiotakuu, jotta oikeudenkäyntien kestot eivät venyisi vuosi toisensa jälkeen kohtuuttoman pitkiksi. “Oikeudenkäyntien kestot ovat olleet Suomessa jo pitkään tunnistettu oikeusturvaongelma”, Haaksiala linjaa.

Puoluekokous järjestetään 10.-12.6.2022 Kalajoella. Rantaraitin Porvarit kokoontuivat 8.3. keskustelemaan tulevista vaaleista, puolueen ohjelmasta ja laatimaan puoluekokousaloitteita. Yhdistyksen kevätkokous valtuutti hallituksen valmistelemaan ja hyväksymään aloitteet.

“Kuusi aloitetta on erittäin kunnioitettava määrä. Aloitteiden laatu ja monipuolisuus kuvastavat hyvin yhdistyksemme jäsenistöä, joka onkin osallistunut kiitettävästi aloitteiden valmisteluprosessiin. Uskon, että puoluekokous voi hyväksyä kaikki aloitteemme puolueen viralliseksi linjaksi”, yhdistyksen puheenjohtaja Veera Vuornos ennustaa.

Esittelemme kaikki aloitteet tulevan kevään aikana sosiaalisen median kanavissamme.

Ota kantaa