Susanne Päivärinta Kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaaksi

20.1.2023Uutiset

Uudenmaan Kokoomuksen piirihallitus on nimennyt toimittaja ja yhteiskuntatieteiden maisteri Susanne Päivärinnan eduskuntavaaliehdokkaaksi. Espoossa asuva Päivärinta on tehnyt pitkän ja ansiokkaan uran suomalaisessa mediakentässä.

Toimittajana Päivärinta on opittu tuntemaan uteliaana ja tinkimättömänä faktojen kaivajana ja asioihin perehtyjänä. Hän uskoo tämän antavan hyvän pohjan myös politiikassa toimimiselle.

– Olen tarkkailut maailmaa ja haastatellut tuhansia ihmisiä jo lähes kolmekymmentä vuotta. Olen nostanut esiin yhteiskunnallisia epäkohtia ja myös paljastanut niitä. Toimittajana olen saanut paljon avunpyyntöjä liittyen mm. oikeustaisteluihin, hoitovirheisiin ja viranomaisten laiminlyönteihin. Pelkkä asioiden esiin nostaminen ei enää minulle riitä. Nyt on tehtävä enemmän.

Päivärinta on huolissaan suomalaisen yhteiskunnan ja hyvinvoinnin rapautumisesta. Asiasta on varoiteltu ja siihen johtavat syytkin ovat olleet pitkään tiedossa.

– Vakavasti syöpäsairas isämme jätetiin kotihoidon varaan, vaikka hän olisi tarvinnut ympärivuorokautista hoitoa. Taistelimme. Kun isä kysyi, miksei häntä hoideta, ei minulla ollut sydäntä sanoa, ettei osastoilla ole tilaa. Että hoitojonoissa on nuorempia ja terveempiä. Vaikka en pysty häntä enää auttamaan, haluan auttaa muita.

– On aika tehdä muutos. Suomalaiset ansaitsevat parempaa. Isäni olisi ansainnut parempaa. Rakennetaan Suomi, jonka talous on kestävällä pohjalla. Hyvinvointivaltion elinehto on menestyvät yritykset sekä korkea työllisyys. Vain siten voimme rahoittaa hoivan, turvan ja pitää huolta lapsistamme.

Uudenmaan Kokoomuksen toiminnanjohtaja Janne Pesonen on innoissaan Päivärinnan mukaan saamisesta.

– Näin vahvan ja laaja-alaisen yhteiskunnallisen näkemyksen omaavia ehdokkaita on harvoin tarjolla. Palo ja halu vaikuttaa yhteisiin asioihin näkyy kaikessa tekemisessä. Jo entisestään poikkeuksellisen vahva ehdokaslistamme sai Susannesta erinomaisen vahvistuksen, myhäilee Pesonen.

Päivärinnan nimeämisen jälkeen Uudenmaan Kokoomus on nimennyt kaikkiaan 35 eduskuntavaaliehdokasta. Puuttuvat kaksi ehdokasta julkistetaan helmikuun puoliväliin mennessä.

Ota kantaa