Espoon Kokoomuksen Ystävänpäivä – uudenlainen tapahtumakonsepti viimein Espoossa!

8.2.2023Uutiset

Tapahtumia on poliittisessa järjestökentässä monenlaisia. On toreja, on uusien iltoja, on kokoontumisia, on koulutuksia, kuulutuksia ja muita kahvikekkereitä. Mitäs jos nämä kaikki pistää yhteen nippuun yhden illan ajaksi?

Espoon Kokoomus on jo pitkään yhdessä koulutusjärjestö Kansallisen Sivistysliitto KANSIO ry:n kanssa kehitelleet yhteistä tapahtumakonseptia, jossa on poliittinen osallistava keskustelu kohtaa kouluttautumisen järjestötoimintaan. Tapahtuma on suunnattu kaikille uusille ja vanhoille Espoon Kokoomuksen jäsenille, jotka ovat kiinnostuneita paikallisyhdistyksen hallitustyöskentelystä, poliittisesta keskustelusta, tapahtumista ja yhteisolosta.

KANSIO saapuu Espooseen

Kansallinen Sivistysliitto ry ja sen ylläpitämä opintokeskus KANSIO tarjoavat koulutuspalveluita kokoomuksen järjestökentässä toimiville yhdistysten ja yhteiskunnan luottamushenkilöille. Perimmäisenä tavoitteena on demokratian ja kansalaisyhteiskunnan vahvistaminen.

Yhdistyksen hallituksen jäsenyys on merkittävä luottamustehtävä, joka vaatii monenlaisia tietoja ja taitoja. Muiden merkittävien tehtävien tavoin kouluttautumalla hallituksen jäsenyyteen liittyviin tehtäviin edistää niistä selviämistä.

Espoo on eräs Suomen kokoomuslaisimmista kaupungeista ja siksi on erityisen tärkeää, että siellä on hyvässä kunnossa oleva paikallisyhdistysverkosto, kertoo KANSIOn koulutuspäällikkö Veli-Pekka Manninen.

Espoon Kokoomuksen varapuheenjohtaja Ari Rehnfors jatkaa:

Vihdoin pitkään suunnittelemamme tapahtumakonsepti toteutuu meillä Espoossa. Uutta tietoa hallitustoimintaan tulee jatkuvasti ja on hyvä olla päivitetyn faktan äärellä.

Heikki Autto auttamaan poliittisessa keskustelussa

Poliittinen osallistava keskustelu on myös aina tilaisuuden tullen ja mahdollisimman usein tervetullutta meillä Espoossa. Ystävänpäivänä pitkään Espooseen toivottu kansanedustaja ja puoluevaltuuston puheenjohtaja Heikki Autto saapuu paikalle tiedustelemaan espoolaisten ajatuksia tulevalle uudelle hallituskaudelle.

Espoolaisia on kiinnostanut ilmoittautumiskyselyn mukaan erityisesti Suomen taloustilanne, sosiaali- ja terveyspuolen koukerot, sekä tulevat turvallisuusnäkymät. Näihin valtakunnallisiin, ja myös Espoon kuntapoliittisiin kysymyksiin tulee varmasti runsas ja värikäs keskustelu.

Työpajoilla enemmän irti ideoinnissa

Poliittisen keskustelun jälkeen osallistujat siirtyvät eri huoneisiin työpajoihin oppimaan lisää hallitustyöskentelystä. Lisäksi yksi työpaja on pyhitetty täysin tapahtumien tuottamiselle. Espoon Kokoomuksen järjestöpäällikkö Jaana Aalto-Setälä on innoissaan.

Kilipailu vapaa-ajasta on kovaa, ja olisi mukavaa tuoda enemmän politiikkaa ihmisten arkeen, muuallakin kuin televisiossa tai muissa eettereissä. Toivottavasti ystävänpäivänä keksimme osallistujien kanssa paljon uusia ideoita tapahtumien järjestämiselle Espoossa!

Lisäksi tapahtumassa tutustutaan toisiimme ja syödään herkullisia ystävänpäivän eväitä.

Tervetuloa mukaan ensi viikon tiistaina 14.2.2023 klo 17.00 Valtuustotalolle, Espoon keskukseen! Espoon Kokoomuksen Ystävänpäivästä lisää täällä!

Lisätietoja

Jaana Aalto-Setälä

Jaana Aalto-Setälä

Järjestöpäällikkö

044 231 2125

Ota kantaa